• Verzekeringen particulieren

De omnium en mini-omnium dekking

Wat?

Naast de verplichte burgerlijke aansprakelijkheid, kunnen ook andere dekkingen worden afgesloten om uw auto optimaal te verzekeren. De meest voorkomende is de omniumverzekering of omnium in de volksmond. Deze polis zal ervoor zorgen dat de eigen materiële schade aan uw voertuig verzekerd is wanneer u zelf een ongeval veroorzaakt of wanneer er schade aan uw voertuig is ontstaan zonder een verantwoordelijke tegenpartij.

Let op!

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn de risico's die u indekt afhankelijk van de formule die u kiest. Diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten, aanrijding met dieren of materiële schade door eigen toedoen zijn risico's die kunnen worden ingedekt via een polis omnium.

De omnium verzekering kan daarenboven ook tussenkomen wanneer bijvoorbeeld de tegenpartij die in fout is, maar geen BA verzekering heeft en de schade niet kan betalen.

Wettelijk kader

De omnium verzekering is niet bij wet verplicht, elke verzekeraar geeft dus een eigen invulling aan wat wel en wat niet gedekt is. Onderstaande waarborgen worden bijna altijd betrokken in een omnium contract.

  • De materiële of eigen schade aan het voertuig
  • Brand en Diefstal
  • Glasbreuk, Natuurelementen en Aanrijding door dieren

Mini of Complete Omnium?

Naast de complete omnium, waar bovenstaande waarborgen meestal allemaal deel van uitmaken, kan u ook opteren voor een light versie van dit contract, de mini-omnium. Enkel de waarborgen Brand, Diefstal, Glasbreuk, Natuurelementen en Aanrijding door dieren worden meegenomen in de dekkingen. Eigen schade maakt hier dus geen deel van uit. Uiteraard kunnen naargelang de verzekeraar verschillende formules worden aangeboden.

 

 

wedo4you

Wat doen wij voor u?
Wij overlopen met u de verschillende mogelijkheden voor een omnium verzekering. In functie van uw wensen, de waarde en ouderdom van het voertuig onderzoeken we de meest geschikte formule. Ook indien de situatie verandert, of tijdens contactmomenten in de loop van het contract zullen wij samen bekijken of er eventueel aanpassingen in het contract nodig zijn.

Bij een eventueel schadegeval ondersteunen wij u in de administratieve verplichtingen die u dient te volgen. Wij vullen indien nodig samen met u het schadeaangifte formulier in. Daarna volgen we de betalingen op die de maatschappij aan u doet. Hierover berichten wij u zodat u telkens weet in welke fase de afhandeling van de schade zich bevindt. U hoeft zich van het hele proces dus niets aan te trekken.

 

 

 

Actualiteit

Zeg zo maar niet een ‘nee’ tegen een uitvaartverzekering. 06/11/2024 - Een uitvaartverzekering is veel meer dan een levensverzekering die een som uitbetaalt om de begrafeniskosten te betalen. Een uitvaartverzekering zorgt vooral voor gemoedsrust. Lees het vervolg ...
Kijk richting verzekeringsmakelaar als je een rechtsbijstandverzekering afsluit 18/10/2024 - Het lijkt wel een titel van één of andere krantenartikel. Niettemin blijkt uit diverse studies dat de verzekeringsmakelaar de beste keuze is om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, zeker als het gaat om een globale verzekering. Lees het vervolg ...
Welke verschillen zijn er tussen een Tak 21 en Tak 23 beleggingsverzekering? 07/10/2024 - Een belangrijke missie van ons kantoor is je inzichten geven over de karakteristieken en mechanismen van fianciële producten.  Deze keer leggen we de voornaamste verschillen uit tussen een Tak 21 en Tak 23-beleggingsverzekering. Lees het vervolg ...