Beroep doen op een onafhankelijke beleggingsspecialist heeft zijn voordelen

In volatiele beurstijden, zoals we vandaag kennen, is het belang van een belegginsspecialist groot. Het is immers moeilijk om op je eentje te beslissen of het nu het juiste moment is om te beleggen.


Een onafhankelijke beleggingsspecialist gaat veel verder dan de verkoop van bepaalde beleggingsproducten. Hij zal samen met jouw een strategie opzetten op korte, middellange en/of lange termijn, afhankelijk van de projecten die je hebt (aankoop woning, voorbereiding pensioen,…), je risicoprofiel, je beleggingshorizon en uiteraard de marktomstandigheden. Deze informatie is cruciaal om de juiste investeringen voor te stellen. Aan iemand met een defensief profiel bijvoorbeeld zullen minder risicovolle investeringen voorgesteld worden.

Uitleg over beleggingen in mensentaal

Een belangrijke troef van een beleggingsadviseur is dat hij de technische uitleg op de productfiches vertaalt in mensentaal, zodat je goed weet en begrijpt waarover het gaat. De productenfiches zijn zeer technisch opgesteld, wat ook verplicht is door de toezichthouder, waarbij zowel voor de ervaren als de startende belegger meestal wat uitleg nodig is. 

Eens de investeringen gestart zijn, houdt hij je portefeuille of beleggingen in de gaten. Dat is niet het geval wanneer je online of zonder beleggingsspecialist werkt. Zonder een adviseur bestaat dikwijls de neiging om niet meer na te denken over de investeringen en deze niet meer te veranderen, waardoor er dikwijls opportuniteiten gemist worden.

Je hoeft niet persé de financiële markten nauw op te volgen. De beleggingsadviseur houdt je regelmatig en proactief op de hoogte van de economische omgeving en de prognoses van de specialisten ter zake. In volatiele beurstijden is een proactieve communicatie en opvolging zeer belangrijk. Zo wordt er vermeden dat er overhaaste en emotionele beslissingen genomen worden. De communicatie gebeurt via newsletters, persoonlijke gesprekken, video-conferenties enzovoort.

Niet gebonden aan één merk

Ons kantoor werkt met goed opgeleide interne en externe specialisten ter zake en biedt een waaier van beleggingen aan via verschillende beheerders in binnen- en buitenland. Zo zijn we niet gebonden aan één merk of investeringsfonds.

Vandaag beschikken we ook over tools die jouw investeringen – ook onroerende – op de voet volgen en ook aanpassen aan de situatie van het moment. De aankoop van een woning,  een ontslag, een onverwacht pensioen, een overlijden en de voorbereiding van de successieplanning doen je beleggingsstrategie veranderen. Daarom is er een persoonlijke aanpak nodig.

Wil je meer weten over ons beleggingsadvies, aarzel niet om met ons kantoor contact op te nemen.