Je zoontje van 12 rijdt met je voertuig en botst tegen een andere wagen. Wat nu?

Je moet het maar meemaken. Onderweg naar huis doe je nog vlug een boodschap en je laat je zoontje van acht jaar achter in de wagen. Net zoals mama of papa wil hij ‘auto-rijden’ en per ongeluk slaagt hij er in de handrem los te krijgen. De wagen bolt achteruit en botst tegen een andere wagen. Gelukkig is er de familiale verzekering.

Een familiale verzekering voor uw gezin kost tussen de 70 à 100 Euro. Het is geen verplichte verzekering, maar weinig verzekeringen hebben zo’n uitgebreide dekkingen als de familiale verzekering.

De familiale verzekering dekt de schade die je gezin, je gebouw en je huisdieren aan derden toebrengen. Gescheiden ouders die co-ouderschap hebben, sluiten best allebei een familiale verzekering af.

Enkele voorbeelden waar de familiale verzekering de schade betaalt. 

1. Jij of iemand van je gezin veroorzaakt een ongeval met de fiets. Er is lichamelijke en materiële schade bij de tegenpartij.
2. Je kind speelt bij vrienden en steekt met een aansteker het tuinhuisje in brand
3. Als grootouder zorg je in de vakantie voor je kleinkinderen. Je gaat met je kleinkinderen op bezoek bij vrienden en één van de kleinkinderen breekt de duurste vaas.
4. Je hond loopt over de baan en daardoor valt een fietser. Er is zowel lichamelijke als materiële schade.
5. Je zoontje of dochtertje van 10 doet ‘stoer’ en gooit vanop een brug  met stenen naar de voorbijrijdende wagens.
6. De kinderen van je zus, die in het buitenland woont, komen drie weken op vakantie en tijdens een spelletje voetbal trappen ze de ruit van de buurman in.
7. Je weggewaaide tuinmeubelen richten schade aan bij de buurman

Genoeg redenen om een familiale verzekering af te sluiten. Je hebt een standaardformule, die ongeveer 75 Euro kost, maar veel maatschappijen bieden betalende en niet-betalende extra dekkingen aan. Zo kan de schade veroorzaakt door de poetshulp of babysit gedekt worden, of de schade aan gratis geleende voorwerpen, zoals de grasmaaier van de buurman. Ook kan bij sommige maatschappijen  het gezinslid in zijn hoedanigheid van ‘BOB’ bestuurder verzekerd worden.  Ook bij de familiale verzekering is het in elk geval aan te raden te onderzoeken of de polis aangepast is aan jouw specifieke situatie.